Međunarodni turnir “Igraj fudbal, živi život” u organizaciji Udruženja za podsticaj kulture i sporta Profesional iz Sarajeva predstavlja nezaobilazan događaj koji okuplja mlade fudbalere do 16 godina iz Bosne i Hercegovine i šire regije. Ovaj turnir, podržan od strane generalnog sponzora BH Telecoma, ima duboke korene i postao je ključan dio sportske tradicije u glavnom gradu BiH.

Počevši od svojih prvih godina, “Igraj fudbal, živi život” postao je platforma za mlade talente da pokažu svoje fudbalske vještine i razvijaju sportski duh. Kroz godine, turnir je ugostio mnoge talentirane igrače, stvarajući prostor za prijateljstvo, fer-plej, i sportsku konkurenciju. Ekipama se pridružuju klubovi iz različitih regija, čime se turnir profilira kao događaj koji povezuje fudbalske entuzijaste iz različitih zajednica.

Značaj ovog turnira za grad Sarajevo i širu regiju ogleda se u promicanju sportskih vrijednosti, poticanju mladih da se bave fudbalom te izgradnji zajedništva i solidarnosti kroz sportske aktivnosti. Kroz dugogodišnju tradiciju, “Igraj fudbal, živi život” postao je ne samo sportski događaj već i mjesto gdje se razvijaju budući fudbalski talenti, grade prijateljstva i slavi sportski duh.