II Međunarodni industrijski sajam, sajam građevinarstva, mašinstva i metalne industrije SARAJEVO INDUSTRY FAIR – SIF 2024

Drugi međunarodni industrijski sajam, sajam građevinarstva, mašinstva i metalne industrije  “SARAJEVO INDUSTRY FAIR – SIF 2023” bit će održan unutar  i ispred Kongresnog centra hotela Hills na Ilidži u periodu od 08.05. do 10. 05. 2024. godine u organizaciji Agencije  “Profi Team” iz Sarajeva.

Sarajevo će u mjesecu Maju ponovno biti sajamski centar iz  oblasti građevine, metalne industrije i mašinstva nakon što je u 2023 godini nakon skoro 15 godina pauze održan Prvi SARAJEVO INDUSTRY FAIR koji je okupio 97 industrijskih kompanija na jednom mjestu i time postavio visoke standarde u sajamskoj industriji.

U 2024. godini SIF će biti organizoran na 4200m2 zatvorenog prostora i preko 5000m2 otvorenog prostora i okupit će preko 100 kompanija. Cilj sajma je okupljanje kompanija iz industrije na jednom mjestu i ponuditi im profesionalni B2B i B2C sajam koji će okupljati poslovne klijente i goste na sajmu.

Sajam kao tematiku ima cjelokupnu industriju koja je povezana sa građevinarstvom, mašinstvom i metalnim sektorom, što znači da su potencijalni izlagači kompanije iz građevinarstva, betona, fasadnih obloga, opeke, krovova, mašinstva, mašina, građevinskoh mašina, teških mašina, uređaja i alata, robota, metalne industrije, proizvodnje zaštitne opreme, proizvodnja plastike, transportne industrije i industrije energetske efikasnosti, obnovljivih izvora energije, IT sektora te sve druge branše usko vezane sa tematikom industrijskog sajma. Također sajam obuhvata istraživanje i projektiranje, izgradnju i održavanje objekata, visokogradnju, niskogradnju i hidrogradnju, materijale, opremanje objekata, adaptaciju, rekonstrukciju i restauraciju, zanate, informatičke tehnologije i upravljanje projektima u građevinarstvu te opremanje interijera. Na sajmu će također postojati mogućnost direktne prodaje proizvoda posjetiteljima.

Organizatori sajma naglašavaju njegov značaj za cijelu Bosnu i Hercegovinu i region. Sajam Industrije u Sarajevu, “SARAJEVO INDUSTRY FAIR – SIF 2024”, predstavlja prvi međunarodni industrijski sajam koji je dao direktni fokus na industriju građevine, mašinstva i metalne industrije, a da to ustvari nije sajam privrednog / gospodarskog karaktera na kojem će pored pomenute industrije biti prisutne i sve ostale oblasti koje nemaju nikakav direktan doticaj sa pomenutim industrijama.

Sa svojim fokusom na građevinarstvu, metalnoj industriji i mašinstvu, Sarajevo ponovo postaje središte sajamske aktivnosti u ovim oblastima. Potruditi ćemo se se da dovedemo preko 100 izlagača iz BiH,  regije i europe. Posjetiteljima će biti pružena jedinstvena prilika za istraživanje novih proizvoda i tehnologija te stjecanje vrijednih informacija o ovim industrijama.

Jedna od ključnih prednosti ovog sajma je mogućnost direktnih B2B sastanaka koji otvaraju vrata za poslovne mogućnosti, pomažući izlagačima da uspostave nove kontakte, potencijalne kupce i partnere.

Osim toga, SIF 2024 pruža platformu za razmjenu znanja, iskustava i najboljih praksi među stručnjacima i profesionalcima iz industrije.

Održavanje Sajma Industrije u Sarajevu ima pozitivan utjecaj na lokalnu ekonomiju i poslovnu zajednicu. Osim privlačenja investitora i poslovnih prilika, sajam također pruža mogućnost promocije lokalnih industrija na međunarodnoj sceni. To povećava vidljivost i reputaciju grada kao industrijskog središta te doprinosi jačanju ekonomije regije. Pored izložbenog, marketinškog i prodajnog segmenta, kompanijama ali i krajnjim korisnicima bit će omogućeno prisustvo i na stručnim panelima u toku tri sajamska dana.

Sarajevo Industry Fair „SIF“ od momenta svog osnivanja teži da postane mjesto okupljanja i promocije svih značajnih proizvođaća i zastupnika iz BiH, regiona, Evrope i svijeta.

Više informacija možete dobiti na web stranici sajma, kao i profilima na društvenim mrežama: facebook stranici i instagram stranici.

Prijave na sajam su otvorene i pozivamo Vas da nam se pridružite.

Kontakt telefoni su +38761400042 i +38762365670 te email adrese bausarajevo@gmail.comprofiteamsa@gmail.comsarajevoindustryfair@gmai.com.

Preuzeto sa: https://m-kvadrat.ba/