Sarajevo Industry Fair označava povratak Sarajeva na sajamsku scenu nakon gotovo 15 godina. Ovaj spektakularni događaj, smješten u prostoru Olimpijske dvorane Zetra, postavlja se kao središte inovacija i poslovnih prilika u području građevinarstva, metalne industrije i mašinstva.

SIF prostire se na više od 5.000 kvadratnih metara zatvorenog i 2.000 kvadratnih metara otvorenog prostora, okupljajući više od 95 izlagača iz različitih industrijskih sektora. Sajam je tematski obuhvatio sve relevantne aspekte građevinske industrije, uključujući istraživanje, projektiranje, izgradnju, održavanje, materijale, opremanje objekata, građevinske strojeve, informacijske tehnologije i upravljanje projektima.

SIF za Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu ključni je projekt za razvoj grada i države. Sajam pruža posjetiteljima jedinstvenu priliku za istraživanje najnovijih proizvoda i tehnologija te stjecanje dragocjenih informacija o industrijskim sektorima.

Osim izložbenog dijela, SIF  služi i kao platforma za razmjenu znanja i iskustava među stručnjacima, potičući nove poslovne mogućnosti. Paneli, prezentacije i diskusije fokusiraju se na aktuelne teme poput “Smart home” i “Zeleni beton”, pružajući dublji uvid u najnovije trendove.

Ulaznice za sajam omogućavaju posjetiteljima direktan pristup proizvodima uz promotivne cijene, akcije i novosti na tržištu. Ovaj događaj ne samo da pozitivno utječe na lokalnu ekonomiju privlačeći investitore, već i pruža priliku za promociju lokalnih industrija na globalnoj razini.

Sarajevo Industry Fair SIF  ide korak dalje, postajući mjesto okupljanja i promocije ključnih igrača iz BiH, regije, Europe i svijeta. Njegova važnost ogleda se u jačanju ekonomije regije i pozicioniranju Sarajeva kao industrijskog središta. SIF – središte inovacija, poslovnih prilika i razmjene industrijskog znanja.